Policija tijekom vikenda alkotestirala čak 83 vozača na području jedne slavonske županije

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske kontrolirana su 220 vozila i alkotestirana 83 vozača te je utvrđeno ukupno 55 prekršaja, od čega izdvajamo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 34 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 18. prosinca 2022. oko 1 sat u mjestu Badljevina u Ulici kralja Zvonimira, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,56 promila upravljao 23-godišnjak koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 13. 000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.