Policija privela pet navijača tijekom derbija Osijeka i Hajduka

0
foto:MUP

Pet navijača privedeno je u subotu, tijekom nogometne utakmice između Osijeka i Hajduka, na osječkom stadionu “Opus Arena”, koju je policija ocijenila kao utakmicu visokog rizika, izvijestio je MUP na društvenoj mreži “X”.

Privedena su četiri navijača NK Hajduka i jedan navijač NK Osijeka, a utakmicu je pratilo nešto više od 11 tisuća navijača, od čega 622 gostujuća. U policiji ne preciziraju zbog kojih su prekršaja ili kaznenih djela privedeni navijači, već najavljuju da će, po završetku svih poduzetih radnji, uputiti priopćenje za javnost.

S obzirom da je ovaj susret HNL-a proglašen utakmicom visokog rizika policija prije utakmice pozvala navijače da se pridržavaju odredbi Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Iz policije su priopćili kako se poziv navijačima odnosi posebice na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike te pozvali navijače na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.