Policija otkrila uzrok teške nesreće kod Županje

0

Jučer oko 5:35 sati na raskrižju državne ceste broj D55 (Vinkovci-Županja) kod benzinske postaje u Županji dogodila se teška prometna nesreća. Prema izvješću PU Vukovarsko-srijemske, sudarila su se dva kamiona, oba pod upravljanjem državljana Bosne i Hercegovine.

Nesreća se dogodila kada se 42-godišnji vozač kamiona, uključujući se na kolnik D55 skrećući ulijevo, nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom te ceste. U trenutku kada je pokušavao skrenuti, u lijevi bočni dio njegovog teretnog vozila udario je drugi kamion kojim je upravljao 27-godišnji vozač.

Od siline udara došlo je do prevrtanja teretnog vozila i poluprikolice kojim je upravljao 42-godišnjak. U ovoj nesreći 42-godišnji vozač zadobio je teške tjelesne ozljede te je hitno prevezen u bolnicu na medicinsku pomoć.

Jučer,  27. lipnja na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s materijalnom štetom u Vinkovcima i Županji te pet nesreća s ozlijeđenim osobama. U navedenim prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno 11 osoba, tri teže i osam lakše.