Policija objavile detalje nesreće: U trenutku zanošenja prikolice, iz suprotnog smjera je naletio 42-godišnji vozač 

0
foto: MB Press

U Švajcarnici je jučer oko 13:20 sati došlo do prometne nesreće u kojoj je sudjelovao teretni automobil s priključnim vozilom i osobni automobil, a u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Do nesreće je došlo kada 29-godišnji strani državljanin, koji je upravljao teretnim automobilom s priključnim vozilom srpskih nacionalnih oznaka, dolaskom do četverokrakog križanja sa županijskim cestama, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste (raskrižje, kolnik mokar i klizav, magla) te gustoći prometa, zbog čega je u kočenju došlo do zanošenja priključnog vozila, koje je udarilo u osobni automobil belomanastirskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnjak, odgovorili su nam iz PU osječko-baranjske.

Oba sudionika prometne nesreće su alkotestirana i nije im utvrđena prisutnost alkohola u organizmu i koristili su sigurnosni pojas. Muškarac (42) je hitno prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede. Stranom vozaču izdani su optužni prijedlozi za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i naplaćene su mu novčane kazne, zaključuje policija u priopćenju.