Policija objavila detalje prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena jedna osoba

0
foto: Čitatelj

Bjelovarsko-bilogorska policija se, nakon provedenog očevida, oglasila o teškoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 12 sati i 40 minuta dogodila u Gornjem Daruvaru, gdje su se sudarili kamion s prikolicom i osobni automobil. 

Prema informacijama policije za nesreću je odgovoran 28-godišnji vozač kamiona koji se kretao Podborskom ulicom. 

“Zbog brzine neprilagođene osobinama i stanju ceste, preglednosti i vidljivosti te stanju vozila i tereta došlo je do prevrtanja priključnog i teretnog vozila uslijed čega je skup vozila klizanjem po kolniku prešao u suprotnu prometnu traku i teretno vozilo je udarilo u prednji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljala 66-godišnjakinja”, stoji u priopćenju policije.

Nakon udara kamion s prikolicom je nastavio kliziti po kolniku, udario u zaštitnu ogradu i prometni znak te sletio u putni jarak pri čemu je udario u žičanu ogradu. U nesreći je 66-godišnja vozačica osobnog automobila zadobila teške tjelesne ozljede i vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Opću županijsku bolnicu Pakrac.

“Protiv 28-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće. Zbog prometne nesreće je dionica ceste DC-26 bila zatvorena za promet od 12,40 do 18,00 sati, a promet se odvijao obilazno”, zaključuje se.