Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo traktorist

0
foto: Čitatelj ICV.hr

Prometna nesreća u kojoj je vozač traktora smrtno stradao dogodila se u petak oko 14,20 sati u Mikleušu. Policija je objavila detalje ove prometne nesreće u kojoj je poginuo 56-odišnji vozač traktora. Naime, 71-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 3,09 g/kg je krenuo pretjecati traktor prilikom kojeg je došlo do sudara i prevrtanja traktora u kanal.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

Prometna nesreća u kojoj je vozač traktora smrtno stradao na mjestu događaja prometne nesreće se dogodila u petak oko 14,20 sati u Mikleušu, na dionici D2 u naselju. Do prometne nesreće je došlo kada je 56-godišnji vozač traktora započeo sa radnjom skretanja lijevo na putni most prilaza poljoprivrednoj površini, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti na siguran način. U tom trenutku je radnju pretjecanja traktora na dijelu ceste na kojem pretjecanje nije dozvoljeno, što je označeno i punom neisprekidanom središnjom linijom na kolniku, već vršio 71-godišnji vozač teretnog vozila nacionalnih oznaka Srbije (kombi).

Pri udaru prednje desne strane teretnog vozila u bočnu stranu stražnje lijeve gume traktora je došlo do odbacivanja traktora koji je pri prevrtanju udario u rub putnog mosta  i zaustavio se u putnom jarku u položaju na lijevoj bočnoj strani. U prevrtanju traktora je vozač traktora ispao sa sjedišta i pao u putni jarak, a traktor je ostao zaustavljen u položaju gume preko njega.
Jedini počinitelj prometne nesreće kod kojega je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od 3,09 g/kg je uzrokovao slijetanje vozila s ceste u subotu oko 18,30 sati na dionici lokalne ceste između Gornje Bukovice i Gornjeg Viljeva. Ovaj 47-godišnji vozač je osim pod utjecajem alkohola ovako velike koncentracije upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a u ovoj prometnoj nesreći su lako ozlijeđeni vozač i njegov 56-godišnji suputnik.