Policija objavila detalje jučerašnje eksplozije: 85-godišnjak aktivirao ručnu bombu

0
foto: MB Press/Ilustracija

Policija se oglasila o detaljima užasa u Dugom Selu gdje su dvije osobe smrtno stradale, a jedna teško ozlijeđena. Do eksplozije je došlo jučer kada je 85-godišnjak aktivirao ručnu bombu u domu za starije u Dugom Selu u kojoj su poginuli 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, a 79-godišnjak je teško ozlijeđen, izvijestila je policija.

“Jučer, 27. kolovoza oko 13.20 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici u prizemlju kuće, objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, 85-godišnji korisnik smještaja je u kuhinji objekta, aktivirao eksplozivnu napravu (ručnu bombu) dok su se  u istoj prostoriji nalazili 81-godišnja korisnica smještaja te 78-godišnji i 79-godišnji korisnik smještaja. Uslijed eksplozije smrtno su stradali 81-godišnja korisnica smještaja i 85-godišnjak koji je ujedno i aktivirao eksplozivnu napravu, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen, a 78-godišnjak nije zadobio ozljede.”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Očevidom je potvrđeno kazneno djelo Teškog ubojstva 81-godišnjakinje, pokušaj Teškoj ubojstva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka. Liječnička pomoć teško ozlijeđenom 79-godišnjaku pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava.  Nastavlja se provođenje kriminalističkog istraživanja.