Policija kod Osijeka uhitila vozača: Imao kod sebe kokain, u kući našli marihuanu i oružje

0
foto: MB Press/Ilustracija

Osječko-baranjska policija uhitila je 63-godišnjaka, u čijem je vozilu pronašla više od 700 grama kokaina, a u pretrazi njegova doma pronašla marihuanu te više vrsta oružja i streljiva, izvijestila je policija u četvrtak.

Policajci su u utorak, oko 22,30 sati, na autocesti A5 zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 63-godišnji osumnjičenik, a tijekom kontrole vozila uočili su vrećicu te posumnjali da bi se moglo raditi o kokainu.

U osobnom automobilu pronađeno je i oduzeto više od 700 grama kokaina, a temeljem naloga osječkog Županijskog suda pretraženi su osumnjičenikov dom i drugi prostori. Pretragom su, uz ostalo,  pronađena 32 grama marihuane, jedan “joint“, četiri puške, dva prigušivača, tri pištolja, s dva pripadajuća spremnika, te ukupno 252 komada raznog streljiva.

Osumnjičenik je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku te kazneno prijavljen nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama  te nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, navode u policiji.