Policija istražuje uzrok požara u kojem je stradala 81-godišnja žena

0
foto:Mojportal

U požaru u Daruvaru, koji je buknuo jučer oko 18 sati, poginula je 81-godišnja žena. Zapalio se stan na prvom katu u stambenoj zgradi u središtu grada. 

Načelnik policijske postaje Daruvar Dalibor Čajsa kaže kako u ovom trenutku može samo potvrditi da je do požara došlo na Trgu dr. Franje Tuđmana 5, u stanu na prvom katu. – Piše HRT.

– Nažalost, smrtno je stradala jedna ženska osoba. Najvjerojatnije se radi o osobi koja je inače stanovala u tom stanu, starosti 81 godinu. Za utorak je od strane županijskog državnog odvjetništva naložena obdukcija i identifikacija, tako da ćemo onda još više znati o tome što je konkretno uzrok i je li ova smrt nastupila uslijed požara ili gušenja ili što već, objašnjava Čajsa.

Oštećeni su i stanovi na katovima iznad, stanari su morali biti i iseljeni. 

– Požar je bio dosta jak, dosta velik. Dakle, unutra je stan kompletno uništen djelovanjem vatre. Nažalost osoba koja je pazila na tu osobu koja je živjela u tom stanu, kada je došla u stan, otvorila je balkonska vrata i vjerojatno je onda došlo do prodora kisika i dodatnog širenja vatre. Tako da je kroz ovaj balkonski prozor došlo dodatno do oštećivanja i gornjih katova iznad samog stana, kaže Čajsa.

Demantira nagađanja o eksploziji plinske boce.

_  Ne, ovdje se radi o zemnom plinu, dakle ovdje nema nikakve boce. Ovdje je nešto drugo uzrok, radimo na tome da utvrdimo što je uzrok ovog požara, poručio je.

Ispod stana se nalazi tek obnovljeni dječji dispanzer. Je li on pretrpio kakve oštećenja? Hoće li biti smetnje za njegov rad ponovno kad krenu radni dani?

– Po koliko imamo informacija, ne. S obzirom na to da se vatra širila prema gore, znači prema dolje nije nikakvih oštećenja bilo. Tako da kažem ono što sam i rekao, oštećeni su samo vanjski dijelovi stanova iznad stana gdje se dogodio požar, rekao je Dalibor Čajsa.