Pokazna vježba u središtu Osijeka

0
vatrogasci
foto: OBŽ

Danas s početkom u 11 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku održat će se pokazna vježba operativnih snaga sustava Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Tim povodom simulirat će se izvanredni događaj – požar u zgradi u kojoj je sjedište Osječko-baranjske županije (Trg A. Starčevića 2), uslijedit će zatim gašenje požara, spašavanje ozlijeđenih osoba i druge aktivnosti u izvanrednim situacijama.

„Tijekom jednosatne vježbe pripadnici operativnih snaga koristit će zvučne signale opasnosti i prolaska vozila interventnih i hitnih službi, pa obavještavamo građane Osijeka da je riječ samo o vježbi pripadnika civilne zaštite te nema razloga za uznemirenost”, upozorava Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Vježba „Osijek 2022.” provodi se zbog provjere pripravnosti, brzine aktiviranja i opremljenosti pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije, kao i funkcionalnosti materijalno-tehničkih sredstava kojima raspolažu, provjere procedura i koordinacije kod provođenja mjera i aktivnosti.

U pokaznu vježbu „Osijek 2022.“ bit će uključeni pripadnici Stožera CZ OBŽ, Vatrogasne zajednice OBŽ, Policijske uprave osječko-baranjske, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ, Zavoda za hitnu medicinu OBŽ, Društva crvenog križa OBŽ, Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Osijek, Radio kluba Osijek i Ravnateljstva CZ Područnog ureda Osijek.