Podignuta optužnica protiv bivšeg specijalca radi prijetnji 15-godišnjem dječaku, prijetio da će mu poklati obitelj

0
Foto: MUP

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podignulo je optužnicu protiv 56-godišnjaka iz Vinkovaca, inače bivšeg specijalca, zbog prijetnji 15-godišnjem dječaku. Kako se navodi on je u listopadu prošle godine, na autobusnom stajalištu u mjestu Slavoniji, prijetio dječaku kojega je presreo kada je iz izašao iz autobusa. Sve se događalo u večernjim satima. Prema optužbi 56-godišnjak je prvo dječaka rukom uhvatio za vrat i majicu te ga potom srušio na tlo. Navodi se i kako je pri tome nasilnik povikao: “Poklat ću tebe i tvoju obitelj. Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas, čekat ću vas u Vukovaru. Nije mi problem izvaditi ti grkljan”.

Okrivljeni negira izrečene prijetnje učeniku, ali odvjetništvo od suda traži da mu izrekne kazneni nalog te njime odredi uvjetnu osudu od šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od jedne godine. Uz optužnicu priložena je medicinska dokumentacija poput zapisnika o ispitivanju žrtve, nalaza vještaka, iskaza svjedoka… Tus u i iskazi četvero prijatelja dječaka kao i snimci njegovog pozica nakon što je napadnut.

– Dječak se ozlijedio dok je preskakao živicu i udario u spomenik kraj autobusnog stajališta. Nisam mu ni prijetio – rekao je u svojoj obrani ovaj 56-godišnjak. U svojoj obrani rekao je i kako mu se sin žalio na probleme s drugim učenicima te da je  reagirao kao i da mu sin nije želio pokazati tko ga je točno maltretirao.