Počeo je produženi vikend: Od jutra pojačan promet prema obali

0
foto:pixabay

Počeo je produženi vikend. 

Od ranog jutra stvaraju se gužve, kako na cestama prema moru tako i na granicama na ulasku u Hrvatsku.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u smjeru mora i ulazak osobnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Mađarskom – obavještavaju iz Hrvatskog autokluba (HAK) te vozače pozivaju na strpljenje.

Tijekom dana, zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas (4.kolovoza) na važnijim državnim cestama u u Istri i priobalju od 15:00 do 23:00, te sutra (5.kolovoza) od 14:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Zbog sanacije klizišta privremeno se zabranjuje promet vozilima čija ukupna masa prelazi 20 tona te vozilima čija ukupna širina prelazi 2,6 metara na dijelu DC3 nedaleko naselja Dubravci u Općini Netretić. Obilazak: A1 – čvor Karlovac – čvor Bosiljevo i obratno. Za kategorije vozila na koje se odnosi zabrana, a prometuju cestom DC3 iz smjera Karlovca do Duga Rese, obilazak je cestama DC23 i DC42, te ponovno autocestom A1 s uključenjem u čvoru Ogulin. Na državnim cestama DC23 i DC42 dodatno je ograničenje za vozila čija visina prelazi visinu 4,5 m.