Po 19. put održan Osječki Ferivi polumaraton

0
foto: Grad Osijek

U Osijeku je u subotu održan 19. Osječki Ferivi polumaraton. Nastupilo je oko 1300 sudionika koji su, osim iz raznih dijelova Hrvatske, dolazili i iz susjednih zemalja te tako potvrdili da je riječ o najvećoj i najmasovnijoj utrci na području Slavonije i Baranje.

Uz glavnu utrku od 21 kilometra, sudionici su otrčali i utrku građana pod nazivom „Jel’ trčiš, lega?“ na 5 kilometara te štafetu 3×7 kilometara. Za najmlađe su pak organizirane bile Ledo dječje utrke po kategorijama, odnosno u duljinama od 300 metara do jednog kilometra.

Bilo je tu profesionalnih trkača, rekreativaca i djece, a početak utrke označio je gradonačelnik Ivan Radić koji se potom i sam okušao u utrci građana.

– Drago mi je da danas ima puno trkača, sportaša i rekreativaca. Osječki Ferivi polumaraton već je tradicija i brend u gradu Osijeku, spoj sporta, turizma i zabave – rekao je osječki gradonačelnik te svima poželio dobar rezultat i još bolju zabavu.

Organizator Osječkog Ferivi polumaratona je Maraton klub Hrvatski sokol, a održan je pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Održava se od 2005. godine i okuplja sportaše, rekreativce i sve ostale koji žele uživati u trčanju ulicama i putevima Osijek