Platforma cijepise.zdravlje.hr za online prijavu zainteresiranih za cijepljenje danas počinje s radom

0
foto: cijepise.zdravlje.hr

Danas na redovnoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH, ministar zdravstva Vili Beroš, predstavio je platformu cijepise.zdravlje.hr koja će služiti za prijavljivanje, naručivanje i evidenciju cijepljenja.

Ova platforma prošloga je tjedna bila u testnoj fazi, dok je danas puštena u rad.

Zainteresirani građani za ovaj način prijave moraju otići na internetsku stranicu cijepise.zdravlje.hr te unijeti svoje podatke – OIB ili MBO te datum rođenja. Nakon prijave putem elektroničke pošte dobit će potvrdu o zaprimljenoj prijavi zatim, kada dođu na red, termin cijepljenja. U terminu cijepljenja biti će obaviješteni s navedenim vremenom i mjesto. Moguće je obavijesti primati preko elektroničke pošte ili SMS poruke.

Također, sustav je povezan s do sada korištenim zdravstvenim sustavima, kako bi liječnici mogli pratiti i unositi evidenciju.

Na ovaj način Ministarstvo zdravstva pokušat će uvesti red u cijepljenje i pratiti poštivanje plana cijepljena i prioriteta. Ovim sustavom u samom će se trenutku znati koji je broj ljudi po županijama cijepljen te neće dolaziti do višestrukog naručivanja.

Ministar Beroš naglasio je kako će ovaj sustav  naručivanja biti od značajne važnosti u trećoj fazi cijepljenja kada na red dolaze svi građani te se očekuje veća zainteresiranost i veća dostupnost cjepiva.

Uz ovu stranicu zainteresirani građani za cijepljenje mogu se prijaviti svojim liječnicima obiteljske medicine, na besplatni broj 08000011, županijskim ispostavama Zavoda za javno zdravstvo te će u buduće biti moguće prijaviti se i preko sustava e-građani.

foto: cijepise.zdravlje.hr