Plastičnim pištoljem prijetila prodavačici pa ju opljačkala

0
foto: MB PRESS

U subotu je 35-godišnjakinja ušla u prodavnicu u Vukovaru te plastičnim pištoljem prijetila 23-godišnjoj prodavačici. Ukrala je više stotina kuna iz blagajne i mobitel djelatnice. Razbojnica je imala pomagača, 34-godišnjaka, koji je stajao ispred prodavaonice pazeći da nitko ne uđe. Njih dvoje ujedno žive zajedno, a pretragom doma, počiniteljica je predala plastični pištolj i mobitel koji je otuđila.

O događaju je izvijestila Policijska uprava vukovarsko-srijemska te priopćenje prenosimo u cjelosti.

,,Policijski službenici Policijske postaje Vukovar uspješno su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvoje supočinitelja kaznenog djela Razbojništva 6. prosinca u Vukovaru.

Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su kako je 35-godišnjakinja oko 19,55 sati u prodavaonici u Ulici dr. Franje Tuđmana u Vukovaru uz prijetnju plastičnim pištoljem počinila razbojništvo nad 23-godišnjom djelatnicom te otuđila više stotina kuna iz blagajne i mobilni telefon djelatnice, dok je 34-godišnjak za to vrijeme stajao ispred vrata prodavaonice pazeći da netko ne uđe.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija u Vukovaru gdje 35-godišnjakinja i 34-godišnjak zajedno borave, obavljene temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, 35-godišnjakinja je policijskim službenicima dragovoljno predala plastični pištolj, odjeću koju je nosila u vrijeme počinjenja razbojništva te mobilni telefon koji je otuđila, a koji predmeti su privremeno oduzeti.

Osumnjičeni su danas, 8. prosinca, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave te će protiv njih policija podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.” – izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.