Pijani vozač sjeo na moped pa zbog neprilagođene brzine sletio s ceste

0
foto: PU međimurska

Kasno sinoć u Kuršancu na području Međimurja došlo je do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđen 57-godišnji vozač mopeda.

Provedenim očevidom na mjestu događaja u Glavnoj ulici policija je utvrdila da je dotični vozač vozio moped čakovečkih oznaka pod utjecajem alkohola. Napuhao je 1,33 promila alkohola, a do nesreće je došlo jer oko 22 sata, prolazeći navedenom dionicom, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste poput ulaska u zavoj te mokrog kolnika i slabije vidljivosti jer je bila noć.

Pa je u zavoju mopedom izletio van kolnika na uzdignuti nogostup gdje je došlo do prevrtanja mopeda i pada vozača. Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

– Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 57-godišnji vozač mopeda kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.050 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima AM kategorije – kažu iz PU međimurske.

Ujedno ukazuju na podatak da su “više temperature izmamile motocikliste i mopediste na međimurske prometnice, ali da na početku sezone sposobnosti vozača još uvijek nisu optimalne”.

– Polako vratite pravi osjećaj za vožnju i podignite svoju kondiciju. Preporučujemo da svoju prvu ovogodišnju vožnju odradite na poligonu. Trenutno uvjeti još nisu idealni – hladan, mokar, blatnjav i oštećen kolnik, uz nepažnju, mogu uzrokovati pad ili prometnu nesreću. Provjerite tlak u gumama, ulje, rashladnu tekućinu, kočione pločice, lanac. Provjerite stanje zaštitne opreme, ako primijetite oštećenje, popravite ga. Prve vožnje neka budu individualne, a ne grupne – apeliraju iz međimurske policije uz podsjetnik: ‘Kada piješ, ne vozi!‘