Pijani vozač napravio totalni kaos: “Mislili smo da nam je u dvorište bačena bomba”

0
foto: Podravski.hr/ Nikola Wolf

Teška prometna nesreća dogodila se u nedjelju u večernjim satima na Varaždinskoj cesti u Koprivnici. Pijani vozač (40) Peugeota sletio je s ceste i zabio se u Seat parkiran ispred obiteljske kuće. Nakon silovitog udarca u parkirani automobil, završio je na suprotnoj strani ulice gdje je “pokosio” ukrasni grm i stablo breskve te se na kraju zabio i u jednu od kuća. – Podravski.hr

Iz smrskanog Peugeota, izbezumljenog je vozača izvukao Mario Jazvec. Suprug vlasnice spomenutog Seata.

– To vam je bilo malo prije deset sati. Žena, deca i ja smo stvarno mislili da nam je netko u dvorište bacio bombu. Tragova kočenja uopće nije bilo. Izletio sam van i imao što za vidjeti, no prvo što sam napravio je otišao pomoći vozaču koji od šoka nije bio niti svjestan što se upravo dogodilo – ispričao nam je Mario te dodao kako je najbitnije od svega da nitko nije ozbiljnije nastradao, a nastala šteta će se već nekako riješiti.

Vinka Novaka, čiji su ukrasni grm i breskva uništeni, glasni su udarci također uplašili i mislio je da mu se ruši kuća..

– Soba u kojoj spavam gleda na cestu tako da sam i ja sve čuo i odmah izašao van. To vam je sve bilo puno ljudi, kao da je netko umro… – kaže Vinko kojem je isto drago čuti da vozač, koji je ovaj totalni kaos izazvao, nije teže ozlijeđen…

– Dana, 24. ožujka oko 22 sata u Koprivnici na Varaždinskoj cesti vozač (40) upravljao je osobnim automobilom koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisnog kretanja vozilom je zahvatio bankinu, van kolnika udario u propisno parkirani osobni automobil, ukrasni grm, stablo i zid kuće. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen. Upravljao je pod utjecajem alkohola od 2,45 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena kriv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak – priopćila je jutros Policijska uprava koprivničko – križevačka.

foto: Podravski.hr/ Nikola Wolf