Pijani mladić (20) bez vozačke slupao prijateljev auto

0
foto:Podravski/Darko Imbriša

Izvijestili smo o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u Đurđevcu kad je vozač automobilom sletio s ceste i završio u dvorištu crkve preokrenut na krov. Policija je jutros objavila rezultate očevida te se ispostavilo da je Audijem upravljao pijani mladić koji niti nema vozačku. – Piše podravski.hr

– Dana, 6. siječnja oko 11.50 sati u Đurđevcu na Trgu svetog Jurja 20-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,27 promila i prije položenog vozačkog ispita upravljao je osobnim automobilom koprivničke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio van kolnika na zelenu površinu te udario u rasvjetni stup i držač za bicikle nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na krov – priopćili su iz Policijske uprave koprivničko – križevačke.

U prometnoj nesreći lakše ozljede je zadobio vozač i 22-godišnji putnik u automobilu koji je ujedno i vlasnik automobila. Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak. Također, protiv vlasnika vozila pokrenut je prekršajni postupak zbog prekršaja iz čl. 229 st. 2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

foto:Podravski/Darko Imbriša