Pijan sletio na travnatu površinu, kazna 2.150 eura

foto: MUP

Jučer se na području Baranje dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, doznajemo iz Policijske postaje Beli Manastir.

Dogodila se u 16,10 sati u Meci, u ulici Industrijska zona. 45-godišnji Hrvatski državljanin iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom belomanastirskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola 1,25 promila i uslijed nepropisne kretnje vozila sletio s kolnika na travnatu površinu.

Za prekršaj nepropisne kretnje vozila po kolniku odnosno izazivanje prometne nesreće propisana je novčana kazna u iznosu od 160 eura.

Za prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola propisana je novčana kazna u rasponu od 660 do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 2 do 9 mjeseci te 4 negativnih prekršajnih bodova.

,,Alkohol je nažalost čest suputnik vozača koji izazivaju prometne nesreće, upozoravamo vozače na određene zakonske odredbe kao i pravila ponašanja, štetnost samog alkohola te utjecaj istog na sposobnost upravljanja vozilima, jer ponekad i jedno piće može biti kobno”, poručio je policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Beli Manastir Žarko Jurak.