Petra Marčinko pobjednica juniorskog Australian Opena!

0
foto:HTS

Fantastičan uspjeh Petre Marčinko u Melbourneu! Šesnaestogodišnja hrvatska tenisačica stigla je do naslova pobjednice juniorskog Australian Opena. 

Prva juniorka svijeta u finalu u Melbourneu svladala je Belgijku Sofiju Costoulas sa 7:5, 6:1. To joj je 12. uzastopna pobjeda, čime je spojila naslove na Orange Bowlu i Australian Openu.

I to kao četvrta Hrvatica kojoj je to pošlo za rukom nakon Mirjane Lučić (1997.), Jelene Kostanić (1998.) i Ane Konjuh 2013. godine. Prva juniorka svijeta je u završnom dvoboju svladala Belgijku Sofiju Costoulas u dva seta – 7:5, 6:1 za 12. uzastopnu pobjedu i spajanje naslova na Orange Bowlu i Australian Openu.

Petra je najveći dio posla obavila u prvom setu u kojem je Belgijka vodila s 5:4 da bi naša tenisačica nakon toga osvojila sedam uzastopnih gemova (do prednosti od 4:0 u drugom setu) čim je susret praktički bio riješen. Marčinko je ovim naslovom ujedno prekinula hrvatski post osvajanja juniorskih Grand Slamova, posljednji put prije nje to je uspjelo Borni Ćoriću i Ani Konjuh na US Openu 2013. godine.