Petak razmjerno topao, temperature idu do 16 °C

0
foto: pixabay

Prema prognozi DHMZ-a vrijeme danas promjenljivo oblačno te i dalje razmjerno toplo za doba godine. Uz više oblaka povremeno malo kiše na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije.

Dulja sunčana razdoblja očekuju se u sjevernim kopnenim krajevima. Vjetar slab do umjeren, u gorskim krajevima jak, na udare i olujan jugozapadni. Na Jadranu će puhati većinom umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 °C.

Subota, 30.12

Promjenljivo, u Gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici. Vjetar uglavnom slab, mjestimice u gorju i na sjevernom Jadranu do umjeren jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu između 6 i 11 °C. Najviša dnevna većinom od 10 do 15 °C, prognoza je DHZM-a.

foto: DHMZ

Nedjelja, 31.12

Produljeni vikend i novogodišnju noć proslavit ćemo s iznadprosječnim temperaturama. HRT-ov meteorolog Zoran Vakula prognozira razmjerno toplo vrijeme, u kopnenom području uz često umjeren, gdjekad i jak jugozapadnjak, pri čemu u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. Do kraja nedjelje još suho, uz dosta sunčanih sati.

Slično vrijeme očekuje se i u petak. U Baranji, Slavoniji i Srijemu prevladavat će stabilno i sunčano vrijeme, uz najvišu temperaturu zraka oko 13 stupnjeva. Najniža jutarnja temperatura kretat će se između -1 i 4 uz ne tako čestu i dugotrajnu maglu kao jučer. U središnjoj Hrvatskoj kroz jutro očekuje se rjeđa magla i često umjeren, u gorju i dalje jak, na udare olujan pa i orkanski jugozapadnjak te posvuda iznadprosječno visoka temperatura, uz više sunčanih sati u sjevernijem području”, rekao je HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

foto: DHMZ