Pas pobjegao pijanom vlasniku iz dvorišta i izgrizao dijete

foto: Cavna pro

Zagrebačka policija danas javlja da su kazneno prijavili 48-godišnjeg muškarca nakon što je njegov pas prije dva dana na području Kustošije izgrizao dijete. Do napada je došlo u četvrtak oko 16,45 sati u ulici Kustošijski venec kad se, kako javlja policija, vlasnik psa pijan vraćao kući.

Dok je ulazio u dvorište, a pritom je u krvi imao 4,07 promila alkohola, neoprezno je otvorio vrata i pustio psa van na ulicu. Ondje je, navode iz PU zagrebačke, pas, inače američki stafordski terijer, napao i ugrizao dijete za lijevu potkoljenicu. Jutarnji piše da napadnuto dijete ima pet godina.

Policija sada javlja da 48-godišnjeg vlasnika psa sumnjiče za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i to na štetu maloljetnog djeteta.

“Sumnja se da je osumnjičeni psa držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje na način koji je bez nadzora, suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, kažu iz policije