Pas izgrizao ženu, otkriven i kazneno prijavljen vlasnik psa

0
foto: MB Press

Pas bez nadzora izgrizao je ženu koja je premještena u bolnicu u Novoj Gradiški a ozljede su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. Postupajući po prijavi o ozljedama zaprimljenoj iz Opće bolnice Nova Gradiška, PU brodsko-posavska provodi kriminalističko istraživanje.

U ponedjeljak, 08. siječnja završeno je kriminalističko istraživanje a potvrđeno je kako je dana, 31. prosinca 2023. godine, oko 12:30 sati, na ulici, u Kovačevcu, pas (Staford) koji nije bio pod nadzorom 18-godišnjeg vlasnika, nekoliko puta ugrizao 31-godišnjakinju, stoji u priopćenju policije.

Ozlijeđenoj je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, a ozljede su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede, navodi policija.

O događaju je upoznata nadležna veterinarska inspekcija. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zaključuje policija u priopćenju.