Otvorena istraga protiv načelnika snimljenog kako udara vlasnicu kafića

0

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Bjelovaru otvorilo je istraživanje protiv načelnika Općine Severin Žarka Žgele (58), kojeg se sumnjiči da je izvrijeđao i istukao vlasnicu kafića Ivu Milku Kramarić (28) nakon što mu je rekla da napusti kafić zbog završetka radnog vremena. Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, izvijestilo da je otvorilo istraživanje nad Žgelom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja.

Dodaju kako postoji osnovana sumnja da je Žgela u nedjelju, 9. srpnja, ispred ugostiteljskog objekta u Severinu kod Bjelovara, više puta udario Ivu Milku Kramarić rukama u području glave, istovremeno je vrijeđajući i psujući. Dodaju da je osumnjičenikovo postupanje izazvalo kod oštećenice osjećaj poniženja i straha. Žgela je, podsjetimo, par dana nakon napada na ženu na vlastiti zahtjev izbrisan iz članstva u HDZ-u.

Iz policije su objavili da je bjelovarska kriminalistička policija napravila prvu analizu početnog postupanja policijske postaje, nakon čega su održali sastanak s nadležnim državnim odvjetništvom kako bi se sagledalo eventualno postojanje elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

O svemu što su utvrdili izvijestit će državno odvjetništvo radi donošenja odluke o eventualnom daljnjem postupanju, kazali su jučer u policiji. Žgela je u nedjelju oko 11 sati navečer verbalno napao konobaricu koja mu nije htjela donijeti još pića jer se kafić zatvarao.

Konobarica je pozvala vlasnicu koju je Žgela potom izudarao ispred terase kafića, što se jasno vidi na snimkama videonadzora. Nakon što su brojni mediji u srijedu objavili taj videozapis, Žgela je zajedno s 27-godišnjakom i 24-godišnjakom uhićen zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način.

Za taj prekršaj zakon predviđa kaznu od 700 do 4000 eura ili do 30 dana zatvora. Uhićeni su potom dovedeni sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru, koji je Žgelu pustio da se brani sa slobode uz zabranu približavanja osobama s kojima se sukobio i posjećivanja ugostiteljskog objekta u kojem se dogodio incident.