Otvoren novi dječji vrtić u Kopačevu

0

Danas je (2. listopada) u mjestu Kopačevo u općini Bilje otvoren novoizgrađeni dječji vrtić. Otvorenju je, među ostalim visokim uzvanicima i uz domaćina načelnika Općine Bilje Željka Cickaja, nazočila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak te predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.

Dječji vrtić Grlica sa samostalnim radom započeo je 1. listopada 1999. godine, u njegovom sastavu nalaze se i tri područna vrtića – Kopačevo, Vardarac i Lug. Posebnost područnih vrtića je provođenje programa na jeziku nacionalnih manjina, odnosno dvojezični program – hrvatski i mađarski.

Novi vrtić u Kopačevu vrijedan je gotovo 5 milijuna kuna od čega su sredstva europskih fondova oko 3,7 milijuna kuna, dok je iz proračuna RH izdvojeno više od 600, a iz općinskog proračuna nešto više od 400 tisuća kuna.

Novi je to prostor za dvije vrtićke skupine s neto korisnom površinom nešto većom od 300 kvadrata čime se podiže kvaliteta boravka u vrtiću i jaslicama najmlađim mještanima Kopačeva.