Osumnjičen za ratni zločin u Baranji

0
foto: MUP

Policijski službenici Odjela ratnih zločina, Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave osječko-baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su početkom 1991. godine u naselje na širem području Općine Kneževi Vinogradi došli naoružani pripadnici specijalne jedinice milicije, među kojima i tada 25-godišnjak koji je tom prilikom tjelesno zlostavljao tada maloljetnog 17-godišnjaka te mu prislonio automatsku pušku na leđa u namjeri da ga usmrti, a kojom prilikom je u tome spriječen od strane lokalnog stanovništva, izvijestila je danas PU osječko-baranjska.
 
Protiv počinitelja (1966.) policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ iz članka 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja za počiniteljem je raspisana potraga s obzirom da se ne nalazi na području Republike Hrvatske, zaključuje policija u priopćenju.