Osnovna škola Bilje i Medicinska škola Osijek pobjednici Međužupanijskog natjecanja Crvenog križa

0
foto: Virovitičko-podravska županija

U Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić i Srednjoj školi Stjepan Ivšić u Orahovici održano je 13. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u kojemu je sudjelovalo 15 ekipa i to osam u kategoriji podmlatka (osnovne škole) i sedam u kategoriji mladih (srednje škole) iz Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Domaćini i organizatori natjecanja bili su Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Virovitičko-podravske županije i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica.

Nakon postrojavanja svih ekipa uslijedilo je službeno otvorenje natjecanja kojem su nazočili i predsjednik CK VPŽ Vlatko Jelenčić, predsjednik Društva CK OBŽ Marko Đukić te ravnatelj SŠ ”Stjepan Ivšić” Davor Jeger.

Natjecanje je otvorila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport VPŽ Martina Bunić.

Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozlijede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja.

Sudionici su bili oduševljeni prijemom i atmosferom u Orahovici.

Na kraju nakon niza radilišta i teorijskih ispita, pobjedu su u kategoriji pomlatka odnijeli OŠ Bilje (ODCK Darda) te u kategoriji mladeži Medicinska škola Osijek (GDCK Osijek).

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljat će svoje škole, Općinsko društvo Crvenog križa Darda i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, te društva Hrvatskog Crvenog križa Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na 25. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 11. svibnja u Ludbregu.

Rezultati:

KATEGORIJA PODMLATKA:

1. MJESTO – Osnovna škola Bilje (ODCK Darda)
2. MJESTO – Osnovna škola August Harambašić (GDCK Donji Miholjac)
3. MJESTO – Osnovna škola Antuna Mihanovića (GDCK Osijek)

KATEGORIJA MLADIH:

1. MJESTO – Medicinska škola Osijek (GDCK Osijek)
2. MJESTO – Srednja škola Valpovo (GDCK Valpovo)
3. MJESTO – Tehnička škola Virovitica (GDCK Virovitica)