Osječki veslači na Svjetskom kupu u Italiji

0
Foto:Radio Osijek

Iktusovi veslači Patrik i Anton Lončarić, nakon iskustva u seniorskom četvercu, vratili su se u dvojac bez kormilara. Otputovali su talijansku Sabaudiju u kojoj se od 4. do 6. lipnja održava 3. regata Svjetskog kupa u veslanju.

Nakon osvojenog 9. mjesta na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, bronce na Svjetskom kupu u Zagrebu, ali i neuspjeha na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Vareseu te kvalifikacijskoj utrci za Olimpijske igre u Luzernu, izbornik reprezentacije odlučio je raspormirati četverac u kojem su uz braću Lončarić veslali Ivan Piton i Marko Ukropina. Osječka su se braća tako vratila u svoj dvojac bez i većinu će vremena ove godine trenirati u toj disciplini uz trenericu Jasminku Kraljević-Čolić te pod nadzorom trenera Nikole Bralića.

Odlukom izbornika Darka Mikšića predstavljat će u seniorskom dvojcu Hrvatsku na 3. regati Svjetskog kupa, a njihovo je odredište Sabaudia, u koju su danas doputovali. Bit će im to prvi nastup među A seniorima u dvojcu, a zanimljivo je što će se natjecati u skupini u kojoj su najbolji svjetski veslači- braća Valent i Martin Sinković! Osim Hrvatske, po dvije su posade dvojaca bez kormilara poslale i Italija, Velika Britanija i Francuska, a na natjecanju su jiš i Češka, Njemačka i Švicarska.

Osim dva hrvatska muška dvojca u Italiju je otputovao i Damir Martin koji će tamo imati još jednu provjeru na međunarodnoj sceni uoči Olimpijskih igara u Tokiju. Nastupit će ponovo 24 skifa i kokurencija Damiru Martinu bit će vrlo slična onoj u Zagrebu.

Sestre Ivana i Josipa Jurković, hrvatske mlađe seniorke, također će nastupiti u dvojcu bez kormilara, a odmjerit će snage s dvjema posadama Italije i Velike Britanije te Čehinjama i Dankinjama.

Nakon Svjetskog kupa u Sabaudiji Sinkovići i Martin nastavljaju pripreme za Tokio, a braća Lončarić i sestre Jurković vraćaju se u B seniore i pripremaju se za nastup na Svjetskom prvenstvu veslačica i veslača do 23 godine koje se održava u Češkoj, u Račicama, od 7. do 11. srpnja ove godine.

I danas, nekoliko sati prije leta Zagreb-Rim, Lončarići su odradili trening na biciklima u Zagrebu.