Osječki srednjoškolci napravili repliku Vukovarskog vodotornja

0

U posljednjim tjednima, učenici 2.d razreda smjera monter suhe gradnje iznenadili su svojim izuzetnim angažmanom, ozbiljnošću i marljivošću u školskoj radionici. U suradnji s učenicima arhitektonskog tehničara, zidara, soboslikara i keramičara, te pod vodstvom predanih nastavnika praktične nastave Slobodana Baćića i Nade Marušić, stvorili su remek-djelo – repliku vodotornja u Vukovaru visoku čak dva metra.

Ovaj impresivan projekt, posvećen Danu sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, izazvao je divljenje i poštovanje u školskoj zajednici. Vodotoranj, izrađen od gipsanih kartonskih ploča i metalne podkonstrukcije, s središnjim drvenim stupom te stubištem od stiropora, svjedoči o visokoj razini stručnosti i kreativnosti učenika.

Radovi su rezultat sinergije različitih struka, stvarajući tako ne samo fizički objekt već i zajedništvo među učenicima različitih smjerova. Ova izvanredna suradnja pokazuje kako se timski rad i raznolikost vještina mogu spojiti kako bi stvorili nešto izuzetno.

Projekt je postao trajna izložba u holu škole, simbolizirajući trajno sjećanje na hrabrost i žrtvu ljudi u Vukovaru i Škabrnji. Vodotoranj nije samo umjetničko djelo, već i snažan podsjetnik na važnost čuvanja povijesne memorije i odavanje počasti onima koji su dali najviše za svoju domovinu.

Učenici su svojim predanim radom ne samo stvorili impresivno djelo, već su i iskazali poštovanje prema žrtvama Vukovara i Škabrnje na način koji će ostati urezan u sjećanje svih prisutnih.