Osječki sajam vina okupio više od 130 izlagača

0

 Osijeku se održava dvodnevni Sajam vina, delicija i ugodnog življenja, nazvan WineOs. Predstavljaju se hrvatske vinske regije te vinari i proizvođači žestokih pića iz nekoliko europskih zemalja.

Procjenjuje se da će posjetiteljima sajma za kušanje biti dostupno više od 600 različitih etiketa.

– Kuha se, razgovara sa svinarima, predstavljamo projekte vezane uz promociju kvalitete, uz promociju turizma, uz promociju vina. Stalno se nešto događa, paralelno se odvijaju i radionice, rekao je Boris Ocić, organizacijski odbor festivala VineOs.

Na sajam dolaze vinoljubci, ali i oni koji žele nešto naučiti o vinima i gastronomiji.

– Unaprijediti znanje, isprobati neke nove stvari iz novih podneblja, upoznati se pobliže s nekim sortama. Ljudi dolaze sklopiti puno posla, kazao je Ocić.

– WineOS je definitivno jedan od najvažnijih događaja u siječnju, jedan od najvećih festivala na istoku Hrvatske i mislim da je izuzetno važno doći ovdje, biti viđen i predstaviti se ljudima koji ovdje dolaze, rekla je Martina Papak, Ilok.

– Posjećenost sajma je izrazito velika. Došli smo s nekim novim berbama, to su graševina, muškat i mladi rose, predstaviti se široj publici, rekla je Maja Čorak Perak, Kutjevo.