Osječki maturanti uz quadrillu zaplesali i Rim Tim Tagi Dim

0

Maturanti diljem Hrvatske slave kraj svog srednjoškolskog obrazovanja, a jedan od najupečatljivijih događaja svakako je tradicionalno plesanje quadrille u Osijeku.

Quadrilla, društveni ples koji potječe iz Francuske iz 19. stoljeća i koji se proširio po cijeloj Europi, postala je nezaobilazni dio maturantskih proslava u Osijeku. Maturanti su ove godine plesali uz pjesmu “Rim Tim Tagi Dim” koja je osvojila drugo mjesto na ovogodišnjem Eurosongu, a izvodi je popularni izvođač Baby Lasagna.

Ovaj ples simbolizira jedinstvo i zajedništvo među mladima, a ujedno je i prilika da se oproste od svojih školskih klupa na poseban i svečan način. Plesanje quadrille u Osijeku organizirano je u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, koja već godinama podržava ovu tradiciju.

Kako bi ovaj događaj bio još nezaboravniji, poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman snimio je svoju 857. Milenijsku fotografiju. Strikoman, koji je poznat po svojim fotografijama velikih skupina ljudi koje tvore različite oblike i motive, ovoga je puta zabilježio veselu atmosferu i zajedništvo osječkih maturanata.

“Svaka Milenijska fotografija je posebna, ali ova ima poseban značaj jer bilježi jedan od najvažnijih trenutaka u životima mladih ljudi. Ponosan sam što sam dio ove priče,” izjavio je Strikoman.

Pjesma “Rim Tim Tagi Dim” Baby Lasagne, koja je osvojila drugo mjesto na ovogodišnjem Eurosongu, dodatno je podigla atmosferu. Ritmična i zarazna melodija potaknula je maturante da zaplešu s još većim žarom, a stihovi pjesme pjevali su se na svakom koraku.

Proslava maturanata nije prošla nezapaženo ni među građanima Osijeka, koji su se pridružili veselju i podržali mlade u njihovom važnom prijelazu iz školskih dana u svijet odraslih. Quadrilla na glavnom osječkom trgu još je jednom pokazala koliko je važna tradicija, ali i kako se može uspješno spojiti s modernim elementima.