Osječki FERIT u Vinkovcima od jeseni pokreće preddiplomski studij računarstva

0
foto: press032.com

Od predstojeće akademske 2021./2022. godine, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) započet će s izobrazbom studenata, kroz dislocirani preddiplomski redoviti stručni studij računarstva u Vinkovcima. Stručni studij trajat će 6 semestara, a studenti će završetkom steći 180 ECTS bodova. Stečeno zvanje bit će stručni/a prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka računarstva.

Ugovor o pokretanju studija računarstva u Vinkovcima danas su u Vinkovcima potpisali vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić, dekan FERIT-a iz Osijeka Drago Žagar i direktor Centra kompetencija za istraživanje i razvoj iz Vinkovaca Ivan Ambroš.

“Prije dan, dva smo dobili dopusnicu od ministarstva znanosti i u jesenskom roku upisat ćemo prve studente na stručni studij računarstva u Vinkovcima”, kazao  je dekan FERT-a Drago Žagar dodajući kako će se na prvu godinu godinu upisati 40 studenata.

“Jako sam sretan što smo i ovaj fakultet doveli u Vinkovce, pored prošle godine pokrenutog preddiplomskog Stručnog studija drvne tehnologije Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o deficitarnim zanimanjima, a ono što najviše raduje je činjenica da ovime dajemo priliku mladima da ostanu ovdje i obrazuju se na vlastitom pragu. Ovo je velik dan za sve nas, ulaganjem u obrazovanje naših mladih ulažemo u bolju budućnost naše županije.”, kazao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Po riječima zamjenika vinkovačkog gradonačelnika Josipa Romića studij će se održavati u prostoru Tehničke škole Ruđera Boškovića.

“Želimo da naši mladi nakon završetka srednje škole ostanu studirati u Vinkovcima i ovdje nađu i posao. Želimo se razvijati kao uspješna sredina,  a za to nam trebaju i visokoobrazovani kadrovi koje ćemo dobiti ovim studijem”, kazao je Josip Romić.

foto: press032.com