Osijek obavio izvanredni nadzor Opus Arene i poručio: Opasnosti nema, ne bojte se za sigurnost

0
foto: NK OSIJEK

Iz Osijeka su se u četvrtak oglasili priopćenjem u kojem su objavili rezultate nadzornog inženjera Opus Arene. Poručuju – stadion je siguran i nema nikakve opasnosti za gledatelje!

Podsjetimo, tijekom utakmice između Osijeka i Dinama koja je odigrana ranije ovog mjeseca s dijela istočne tribine Opus Arene otpao je jedan komad betona. U incidentu nitko nije ozlijeđen, a iz NK Osijeka su najavili hitni pregled stadiona radi utvrđivanja uzroka nemilog događaja, kao i odgovornosti.

Iz Osijeka su tad prozvali tvrtku Eurokamen d.o.o., koja im je odgvoorila da je naručitelj izvodio nedozvoljeno dobetoniranje.

“Nogometni klub Osijek, odmah nakon uočenih problema s oštećenjem armirano-betonske kose grede u sklopu tribine Istok tijekom prethodne domaće utakmice s Dinamom, obavio je sa stručnim osobama izvanredni pregled građevine. Dakako da nam je svima na prvom mjestu sigurnost svih koji dolaze na Opus Arenu, bilo kao gledatelji ili su na stadionu angažirani po bilo kojoj osnovi.

U Potvrdi izdanoj od strane glavnog nadzornog inženjera Darka Ojvana i nadzornog inženjera Hrvoja Sučića potvrđeno je da su svi radovi na uklanjanju rastresitih dijelova zaštitnog sloja betona obavljeni te više ne predstavljaju bilo kakvu opasnost za sigurnost bilo kojeg korisnika stadiona, odnosno posjetitelja na Opus Areni. Stoga NK Osijek i ovom prigodom poziva sve svoje navijače i simpatizere da i ovaj put budu uz Bijelo-plave, na utakmici s Varaždinom (petak u 17 sati), bez ikakve bojazni za vlastitu sigurnost, a uz uobičajeni komfor na mjestima koja inače zauzimaju“, napisali su.