Osijek: HDZ-ovog kandidata Radića podržali Šišljagić, HNS i HSS

0

HDZ-ovog kandidata za osječkog gradonačelnika Ivana Radića u drugom izbornom krugu podržat će Snaga Slavonije i Baranje (SSIB) te koalicija HNS-HSS, a ove će stranke, zajedno s HDZ-om, činiti većinu u novom sazivu osječkog Gradskog vijeća.

Izvijestili su to u ponedjeljak predstavnici tih stranaka na konferenciji za novinare.

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić rekao je da se na taj način potvrđuju ranije najave o “posloženoj” većini u Gradskom vijeću, što će, smatra, olakšati rad budućem gradonačelniku te otvoriti mogućnost suradnje i na županijskoj razini.

To nije samo politički dogovor, već novi način vođenja politike u Gradu Osijeku, gdje pokazujemo širinu i uključivost za sve koji žele raditi za dobrobit grada, županije i istoka Hrvatske te sudjelovati u realizaciji novih projekata, poručio je Anušić.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ivan Radić ocijenio je kako je za Osijek bitno da “većina u Gradskom vijeću postoji, i da se odmah nakon izbora 30. svibnja može krenuti raditi, jer se ne mora čekati na sastavljanje većine”.

Većinu imamo, projekti su spremni, imamo brojne europske projekte i one koje realiziramo u suradnji sa Osječko-baranjskom županijom, koji će čim prije krenuti u realizaciju, dodao je.

Osijeku je, kaže, dosta svađa, podjela, i treba mu suradnja i stabilnost, “a upravo je suradnja sa Županijom i ostalim razinama vlasti jamstvo projekata koji će se ostvariti u budućnosti”. 

Predsjednik Snage Slavonije i Baranje Vladimir Šišljagić je, dajući potporu Ivanu Radiću, pozvao sugrađane da u drugom krugu izbora podrže HDZ-ovog kandidata.

Programi su im, kaže, podudarni, s brojnim projektima koje zajedno podupiru, a također postoji visoka razina tolerancije i međusobnog razumijevanja.

Predsjednik osječkog HNS-a Vladimir Ham također je dao “punu podršku” Radiću u nastavku izborne utrke, u uvjerenju da će biti gradonačelnik svih građana i da će zajedno realizirati sve projekte o kojima su govorili u prvom dijelu kampanje, a predsjednik osječkog HSS-a Bruno Zorić pozvao je HSS-ove birače da u drugom krugu podrže Ivana Radića, jer smatra da je “tradicionalni način vođenja grada prošlost i da gradu treba nova energija”.