OPG Ištvan Jožef dvostruki pobjednik ovogodišnjeg Paprikafesta

0

Jučer je u Lugu održan prvi dan tradicionalnog Paprikafesta. To je manifestacija koja u svom centru ima mljevenu papriku visoke kvalitete proizvedenu prvenstveno u Baranju. Pobjedu za najbolju ljuti i slatku papriku ove godine odnio je OPG Ištvan Jožef iz Luga.

Ovom OPG-u ovo nije prva pobjeda, a niti prva dvostruka pobjeda što potvrđuje iznimnu kvalitetu mljevene paprike. ,,Kvaliteta je dobra jer paprika voli toplo vrijeme, a također imamo sustav navodnjavanja ,,kap po kap”.” – Naglasila je predstavnica OPG-a Ištvan Jožef te otkrila kako svake godine ulažu u svoju proizvodnju te da sade papriku na tri hektara zemlje.

Manifestaciju posjetili su i konzul Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku Béla Gárdos, saborski zastupnik Goran Ivanović, izvršni predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Oliver Matijević, saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics, načelnik Općine Bilje Željko Cickaj i mnogi drugi.

,,Zbog situacije neke naše manifestacije odgođene su sve do Ribarskih dana, kako bi pružili podršku svima onima koji žive od svog rada i onima koji izlažu svoje proizvode na ovi manifestacijama odlučili smo organizirati ove dvije manifestacije i pružiti im priliku da ono što proizvode i ono od čega žive uspiju plasirati i prodati.” – rekao je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

,,Uspjeli smo na jednom mjestu okupiti mađarsku tradiciju ove zajednice i gospodarske interese mještana Luga koji se bave proizvodnjom paprike.” – komentirao je saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics

Podsjetimo kako se manifestacija Paprikafest nastavlja i danas uz štandove, lovačke specijalitete u izvedbi Lovačkog društva Fazan te finale fišijade.