Općine Kneževi Vinogradi kandidat za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

0
foto: Općina Kneževi Vinogradi

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, mr. sc. Dijana Katica, koja već deset godina organizira najveću manifestaciju u ruralnom turizmu, posjetila je jučer, 6.2.2023. godine Općinu Kneževi Vinogradi zajedno sa svojim suradnicima i članovima Komisije za dodjelu nagrada.

U kušaonici starog Beljskog podruma u Kneževim Vinogradima ugostio ih je načelnik Općine Kneževi Vinogradi sa svojim suradnicima te im je prezentirana općinska prijava za dodjelu nagrade na temu “Općina Kneževi Vinogradi – vinska destinacija Hrvatske”.

Navedenom nagradom promoviraju se tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti te stvaraju novi proizvodi. Dodjeljuju se zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja u sedam kategorija: craft turizam, turistička seljačka gospodarstva, ruralna domaćinstva u dvije potkategorije: tradicionalna ruralna domaćinstva i moderna ruralna domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija, vinski turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno-turistički projekti, projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

Osim Općine Kneževi Vinogradi, za dodjelu ovogodišnjih nagrada nominirani su sa područja općine i: Baranjski dvori iz Zmajevca u kategoriji Turistička seljačka gospodarstva, Piroš čizma iz Suze u kategoriji tradicijska (ruralna) gastronomija, Adventure zone Baranja u kategoriji aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru.