Općina Bizovac: Predavanje o filmu u Osnovnoj školi dr. Bratoljuba Klaića

0

U ponedjeljak, 6. studenoga, učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole dr. Bratoljuba Klaića imat će priliku zaroniti u svijet filma i umjetnosti, zahvaljujući posebnom predavanju koje će održati poznati redatelj Jakov Nola i talentirani glumac Roko Sikavica. Ova inspirativna i edukativna manifestacija, koja se odvija unutar projekta “REkreirajMO,” pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te uz podršku Općine Bizovac, obećava učenicima nezaboravno iskustvo.

Poniranje u svijet filma nije samo zabavno, već i izuzetno poučno iskustvo koje potiče kreativnost, razmišljanje izvan okvira i razumijevanje umjetničkog izraza. Ovaj događaj omogućuje učenicima priliku susresti se s dvoje stručnjaka iz industrije filma te saznati više o procesima stvaranja filmske čarolije.

Redatelj Jakov Nola, poznat po svojim iznimno uspješnim filmskim projektima, kao i glumac Roko Sikavica, čija izvanredna glumačka vještina oduševljava publiku, dijelit će svoje iskustvo i znanje s učenicima. Ovo će biti prilika za mlade naraštaje da saznaju kako se filmovi stvaraju, od ideje do završnog proizvoda, te kako se likovi razvijaju i priča postaje živa.

Projekt “REkreirajMO” je osmišljen kako bi potaknuo kreativnost i interakciju mladih s različitim umjetničkim izričajima. Posvećenost Općine Bizovac i njihova podrška ovom događaju dodatno naglašavaju važnost umjetnosti i kulture u obrazovanju i rastućim generacijama.

Očekuje se da će predavanje redatelja Nole i glumca Sikavice osvijetliti mnoge mlade umove i potaknuti interes za svijet filma. Možda će čak potaknuti buduće redatelje, glumce, scenariste ili druge filmske profesionalce.