Odvjetnici otkrili da se Zvonko Bede tereti za teška kaznena djela protiv okoliša

0

Policija je u Osijeku privela Zvonka Bede – vlasnika osječke tvrtke Drava International. Kriminalističko istraživanje provodi se u suradnji s osječkim Općinskim državnim odvjetništvom nad tri osobe, koje se dovode u vezu s požarom u tvornici za preradu plastike od 4. listopada. 

Tijekom jutra policija je pretražila kuću Zvonka Bedea, vlasnika tvrtke Drava International, u kojoj je jesenas izbio požar nezapamćenih razmjera. Bede je uhićen, a u tijeku su pretrage drugih prostora u Osijeku koji su u Bedeovom vlasništvu.

Bedeovi odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec dali su izjavu za medije.

Odvjetnici Bedea su začuđeni činjenicom da, nakon što se prošle godine u listopadu dogodio požar uskladištene plastike i nakon što je Zvonko Bede kao odgovorna osoba te Drava International kao pravna osoba u cijelosti namirili prekršajne prijave, sada se ponovno pokreće protiv njih kriminalističko istraživanje i kazneni postupak.

To je ono što u ovom trenutku možemo reći, a sve detalje će gospodin Bede detaljno objasniti u svojoj obrani. Za to postoje i konkretni materijalni dokazi kao i prijava Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da je njima u tvrtci, neposredno prije samog događaja, bila prerezana žica ograde. Sve što je utvrđeno od strane stručnih službi, koje su tri mjeseca prisutne u Dravi Internationalu i  kojima je dostupna i predana kompletna dokumentacija. Bede upravo je zato i miran jer nikakvih postupanja protivno dozvolama koje su izdale nadležne službe nije bilo. Sve što je utvrđeno riješeno je kroz prekršajne postupke, a Drava International je cijelo vrijeme surađivala sa svim stručnim službama i tijelima

Također, odvjetnici su kazali da je prilikom privođenja Bede bio miran i da je bio otvoren za suradnju. Nakon što ispitivanje završi, Zvonko Bede bi trebao biti prepraćen pritvorskom nadzorniku, a onda kasnije i u općinsko državno odvjetništvo