Održano drugo izdanje Dunav festa u Vukovaru

0

U Vukovaru je održano drugo izdanje Dunav fest 2023. koji je ove godine produžen s dva dana na tri. Na šetnici uz Dunav, kroz tri dana uživalo se u bogatom programu koji je obilovao tradicijom, gastronomskom ponudom, zabavnim sadržajima, zvucima tamburice, nastupima i koncertima uživali su brojni građani i posjetitelji Vukovara, a uslijedio je koncert Sandi Cenova. 

Treći dan manifestacije, povodom obilježavanja Međunarodnog dana Dunava održano je natjecanje u lovu ribe udicom na plovak te u spravljanju fiša, a najboljima su nagrade dodijelili gradonačelnik Ivan Penava i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić. 

“Dunav je za Vukovarce oduvijek imao veliko značenje, a nakon povratka u Vukovar, barem kako sam ja na dužnosti gradonačelnika, krenuli smo intenzivno njegovati vezu s rijekom Dunav na kojoj Vukovar živi, diše, na kojoj postoji i po kojoj je poznat, razvijati tu vezu u različitim smjerovima, od šetnica, sportskih i kulturnih manifestacija, izgradnje prekrasnih prostora. Dani Dunava u gradu Vukovaru su ove godine trajali tri dana, imali smo natjecanja u pripremanju fiš paprikaša, lovu ribe udicom na plovak, pripremali su se i ostali specijaliteti, suzbio se i broj komaraca – dakle svi sastojci za jednu prekrasnu manifestaciju uz rijeku Dunav i velik broj posjetitelja, su tu.”, rekao je gradonačelnik Penava.

“Ovogodišnji Dunav Fest trajao je tri dana, održane su i brojne druge aktivnosti vezane uz rijeku Dunav, s obzirom da je upravo rijeka Dunav jedan od kontinentalnih aduta kontinentalnog turizma istočne Hrvatske, a mi se nalazimo s našom najvećom riječnom lukom upravo na toj rijeci, poželjno je da kreiramo ovakve sadržaje i ovakve događaje i to kontinuirano i radimo. Osim same fišijade, održan je i sajam tradicijskih proizvoda gdje su naši mali proizvođači imali priliku izložiti svoje tradicijske proizvode, bilo je tu za svakoga ponešto. Održani su i Dani otvorenih vrata Veslačkoga kluba kao i 15. susret folklornih društva Hrvatskog kulturno-glazbenog društva Dunav”, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara.