Održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Popovac

0
foto: MB Press

U utorak, 28. svibnja u Domu kulture u Popovcu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Popovac.

Općinski načelnik Zoran Kontak istaknuo je značajna postignuća u protekloj godini. Posebno je naglasio završetak treće faze obnove Doma kulture, dok je četvrta, završna faza planirana za ovu godinu uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija. – “Radili smo i na sanaciji i izgradnji nerazvrstanih cesta koje su nužne i potrebne za razvoj Općine kako bismo mještanima u brdu i u samome selu omogućili pristup. Ove je godine završen i Projekt izgradnje nerazvrstanih cesta od kraja Branjine do Groblja Branjina,” rekao je Kontak.

Jedno od velikih postignuća je Projekt „Zaželi“ za Popovac, faza 4, vrijedan 891.000 eura. Ovaj projekt omogućuje zapošljavanje 18 žena koje će brinuti o 108 korisnika u potrebi tijekom 33 mjeseca. – “Projekt je od iznimnoga značaja jer imamo sve više starijeg i nemoćnog stanovništva, ali i teže zapošljivih skupina, posebice žena. Kroz projekt, u suradnji s Udruženjem Baranja, bit će zaposleno još 13 žena, čime ćemo osigurati radna mjesta za sve koji žele raditi,” dodao je Kontak. Također, ove godine planirano je uređenje Njemačkog dijela na Katoličkom groblju.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić čestitao je svim mještanima Dan Općine Popovac i izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima. – “Sve ono što je napravljeno u proteklom razdoblju je kvalitetno i uspješno, brojni su projekti u realizaciji, a u mnogima od njih sudjeluje i Osječko-baranjska županija, prije svega ulaganjima u prometnu infrastrukturu i školstvo. Općinu ćemo i dalje nastaviti zajednički razvijati ponajviše za najmlađe, ali i za sve njezine stanovnike kako bismo osigurali bolju i uspješniju kvalitetu života,” rekao je Miletić.

foto: MB Press

Na svečanoj sjednici dodijeljene su zahvalnice zaslužnim pojedincima. Posebno priznanje, Povelja Općine Popovac za poseban doprinos i pomoć u razvoju Općine, uručena je saborskoj zastupnici Nataši Tramišak. – “Zahvaljujem se na dodjeli Povelje i zaista je velika čast dobiti ovakvo priznanje mještana, njihovog Općinskog vijeća i načelnika za dobru suradnju koju smo imali pri realizaciji projekata. Čestitam svima Dan Općine sa željom da nastave uspješno realizirati sve one projekte koji poboljšavaju kvalitetu života mještanima, od prometne, društvene, obrazovne i gospodarske infrastrukture te svega onoga što znači za razvoj Općine Popovac,” zaključila je Tramišak.