Održana redovita sjednica Skupštine Vukovarsko – srijemske županije

0
foto: Facebook – Vukovarsko-srijemska županija

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima jučer je održana redovita sjednica Skupština Vukovarsko – srijemske županije. Tijekom rasprave o Financijskom planu Županijske uprave za ceste i održavanju tijekom 2021. godine ravnatelj Željko Galić kazao je kako je financijski plan za 2021. godinu težak oko 36,7 milijuna kuna. Prema njegovim riječima uz redovito održavanje cesta graditi će se autobusno stajalište u Jarmini, raditi će se rekonstrukcija zadnje dionice ceste u Novim Jankovcima od željezničke pruge do kanala Vidor, rekonstrukcija raskrižja u Bogdanovcima u kružni tok, sanacija mosta preko rijeke Biđ u Cerni te sanacija ceste Mohovo-Lovas.

Vijećnici županijske skupštine prihvatili su i prijedlog Programa potpora poljoprivredi na području Vukovarsko – srijemske županije za razdoblje 2021.-2023. godine. Pročelnik županijskoga Upravnoga odjela za poljoprivredu Andrija Matić kazao je kako EU unatoč tome što je Hrvatska članica zajedničke poljoprivredne politike dopušta i iznimke u smislu da se na bilo koji način žele riješiti neke krizne točke kod poljoprivrednih gospodarstva, a to nije moguće uobičajenim postupcima kao što su mjere ruralnoga razvoja ili druge.

„Odlučili smo raspisati program kroz koji ćemo moći intervenirati kod malih poljoprivrednih gospodarstava za one probleme koje mogu rješavati jedino uz potpore male vrijednosti. Želimo time ohrabriti  ljude kako bi legalizirali svoju proizvodnju u svojim pogonima, stjecali neka znanja, vještine ili  neki od certifikata da bi mogli ući u trgovačke lance „, rekao je Matić.

Vijećnici su dali i suglasnost Općoj županijskoj bolnici Vinkovci za nabavku predmeta nabave za 2021. godinu čija vrijednost prelazi 300 tisuća kuna gdje je najznačajniji EU projekt energetske obnove vinkovačke bolnice. Usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Doma zdravlja Vinkovci za izgradnju zdravstvene ambulante u Novom Selu.

Usvojena je i Analiza stanja sustava civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županije za 2020. godinu kao i Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Vukovarsko-srijemske županije za 2021. god. s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje.