Održan 6. Vukovarski polumaraton, dominacija Kenijaca u obje konkurencije

0
foto; Grad Vukovar

U Vukovaru je danas održan 6. Vukovarski polumaraton na kojemu je sudjelovalo više od 600 trkača iz 10-ak zemalja svijeta. Vukovarski polumaraton održavao se u organizaciji

Atletskog kluba „Maraton“ Vukovar i Triatlon kluba Vukovar te uz potporu Grada Vukovara i Javne ustanove Sportski objekti Vukovar.

Organizatori napominju kako se Vukovarski polumaraton održava od 2019. godine kao i da utrka posjeduje AIMS certifikat te se nalazi u kalendaru Hrvatskog atletskog saveza te Međunarodnog atletskog saveza i Hrvatske atletske cestovne lige.

Siniša Jonjić, jedan od organizatora i predsjednik AK „Maraton“ Vukovar izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim odazivom trkača ukazujući kako su s vremenom uspjeli trkačku scenu dignuti na zavidnu razinu u Vukovaru.

“Iz godine u godinu radom i trudom uspjeli smo dosegnuti nivo o kakvom smo sanjali, a utrka se nalazi u kalendaru Svjetske atletske organizacije te je certificirana. Imamo po prvi puta trkače koji su došli čak iz Kenije, a tu su i trkači iz Austrije, Bosne i Hercegovine i drugih dijelova Europe i svijeta”, rekao je Jonjić.

Kada je riječ o rezultatima treba istaknuti kako su natjecatelji iz Kenije i u muškoj i u ženskoj konkurenciji bili dominantni. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Ezekiel Kipkorir – Golazo Personalities (1:07:10 sati), a u ženskoj konkurenciji prva je bila Philice Cheborioth Kipkerio – Golazo Personalities (1:17:50 sati).

Vukovarskom polumaratonu prethodile su utrke Bauder kids run i Bauder night run koje su okupile oko 400 sudionika.