Održan 14. Požeški kotlić, najbolji čobanac skuhao Slavonac Filip Stevanović

0

U organizaciji TZ Grada Požege u parku pored Orljave održan je 14. Požeški kotlić, tradicionalna gastro manifestacija natjecateljskog karaktera u pripremi čobanca.

Ove godine sudjelovalo je 40 natjecatelja. Uz manifestaciju kuhanja čobanca, održano je natjecanje u roštiljanju Grill Slavonica i biciklijada.

Ugodan boravak i uspješno kuhanje kuharima i njihovim prijateljima poželjeli su zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović pozdravili su sudionike i dali znak za početak kuhanja i start biciklijade.

Kao i prethodnih godina, natjecateljima je bilo osigurano mjesto, meso, voda i drva za potpalu. I ove je godine u manifestaciji sudjelovao Lovački savez Požeško-slavonske županije.

Lovački čobanac bio je besplatan, a dobrovoljne donacije bit će uručene Caritasu.

Prvo mjesto osvojio je Filip Stevanović iz Brestovca, drugo mjesto pripalo je Antoniju Ćorluki iz Požege, a treće mjesto Branku Milkoviću iz Blacka. 

Nagrade za natjecanje požeški kotlić dodijelio je zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević uz pomoć direktorice TZ Grada Požege Mirne Šimunović Svobode.

Nagrade za natjecanje Grill Slavonica dodijelio je gospodin Miličević uz predsjednika udruge Požeški čuvari i urednika tjednika Kronika požeško-slavonska Vladimira Protića.