Određen istražni zatvor uhićenom 23-godišnjem napadaču na maloljetnike u Vukovaru

0
foto: PIXABAY

Nakon provedenog ispitivanja, 23-godišnjaku, osumnjičenom da je jedan od sudionika u fizičkom napadu na skupinu maloljetnika u Vukovaru od kojih je nekoliko teško ozlijeđeno, određen je istražni zatvor odlukom istražnog suca Županijskog suda u Vukovaru.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 23-godišnjak i još trojica osumnjičenika, u subotu, 6. siječnja oko 22.30, kod mosta Jean-Michela Nicoliera u središtu Vukovara – s ciljem da teško tjelesno ozlijede djecu 2008. i 2009. godišta – zadali im više udaraca šakama i nogama u predjelu glave i tijela nanijevši im teške tjelesne ozljede i tjelesne ozljede.

Iz vukovarskog Općinskog državnog odvjetništva izvijestili su i da je sudac istrage prihvatio njihov prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ometati kazneni postupak utjecajem na iskaze žrtva, svjedoke i ostale osumnjičenike te postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti teže kazneno djelo.

Skupina starijih mladića, pripadnika navijačke skupine BBB napala je u subotu navečer skupinu maloljetnika te je nekolicini nanijela teške tjelesne ozljede zbog kojih su hospitalizirani u osječkom KBC-u.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su da i dalje istražuju događaj.

Vukovarci zgroženi nemilim događajem u kojem su napadnuta djeca. Pitaju se tko je i čime u ovome mirnom gradu zaslužio da ga se zastrašuje, progoni i teško ozlijedi.