Od sutra u Osječko-baranjskoj županiji nastava po A modelu

0
foto:pixabay

Od ponedjeljka na području Osječko-baranjske županije učenici se vraćaju u školske klupe, preporuke su to za nastavu u višim razredima osnovne i srednjim školama, potvrdio je to u petak načelnik Stožera civilne zaštite Mato Lukić.

Iz županijskog Stožera ponavljaju kako je petak istekla izdana preporuka školama o online nastavi.

– Od ponedjeljka takva preporuka neće biti na snazi, a mogu reći da su početkom tjedna već neke škole, gdje su se stekli uvjeti vratile djecu u škoske klupe, gdje, moramo stalno naglašavati, je djeci i mjesto. Dakle, djeci je mjesto u školi. Naravno da je prioritet i da je zdravstveni bilten na prvom mjestu, da djecu treba zaštititi, ali osim ovog odgojnog i obrazovnog dijela, kojeg djeca dobivaju u školi, naravno da je važna i njihova socijalizacija, to je njihovo prirodno okruženje, kaže načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Mato Lukić.

Tamo gdje su se stekli uvjeti učenici bi se, kažu u Stožeru, trebali vratiti redovnoj nastavi.

– Znam da u ovom trenutku nije zgodno i lagano sve to organizirati, ni ravnateljima, ni nastavnom osoblju, roditeljima također, ali uzmimo u obzir da je djeci u ovome trenutku, s ovakvim prekidanjem normalne nastave, dakako, bilo najteže, kaže Lukić.