Od ponedjeljka dozvoljen na rad terasama, bez glazbe i do 22 sata

0
foto: pixabay

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas na redovnoj konferenciji za medije predstavio je novo popuštanje mjera. Mjere se popuštaju u radu ugostiteljskih objekata kojim se dozvoljava rad na terasama i za sportaše koji treniraju u zatvorenim prostorima. Ovo popuštanje stupa na snagu u ponedjeljka, 1. ožujka.

Ugostiteljski objekti od ponedjeljak moći se usluživati goste na terasama uz poštivanje epidemioloških mjera. Dakle, stolovi na terasama moraju biti odvojeni jedan od drugog 3 metra, a stolice između stolova po 1,5 metar razmaka. Ugostiteljima je dozvoljen rad od 6 sati ujutro do 22 sata. Zabranjeno je puštanje glazbe. Gosti u ugostiteljski objekt mogu ući samo zbog korištenja toaleta i to s maskom, bez dodatnog nepotrebnog zadržavanja.  Bitno je naglasiti kako zatvorene terase ili one okružene pleksiglasom, ceradom ili bilo čime ne smiju raditi na taj način već moraju to otvoriti.

Što se tiče treninga u zatvorenom, oni su dozvoljeni za sve sportaše, ali za treninge bez kontakta. Dakle, sportovi koji su kontaktni mogu održavati treninge, ali u obliku kondicije ili drugog načina koji ne obuhvaća kontakt. U zatvorenim prostorima dozvoljena je jedna osoba na 20 kvadratnih metara. Potrebno je dezinficirati i provjetravati prostore između grupa. Preporuka je da se ne koriste tuševi i svlačionice, a ako je to neophodno onda je to u isto vrijeme dozvoljeno za dvije osobe.

Ostale mjere koje se odnose na trgovine, prelazak granice i javni prijevoz produljene su.