Od listopada Brođanima stižu računi Plinare istočne Slavonije iz Vinkovaca

0
foto: Pixabay

Od listopada ove godine, stanovnici Slavonskog Broda imat će novog opskrbljivača plinom. Naime, Plinara Istočne Slavonije d.o.o. sa sjedištem u Vinkovcima dobila je koncesiju za opskrbu plinom na distribucijskom području Brod-plina temeljem provedenog javnog natječaja. Posljednji račun od HEP-Plina krajnji kupci će dobiti za mjesec rujan, a od listopada 2024. do 30. rujna 2027. godine Plinara Istočne Slavonije d.o.o. preuzet će obračun i naplatu isporučenog plina krajnjim kupcima.

Brod-plin će i dalje ostati operator distribucijskog sustava na koji su priključena obračunska mjerna mjesta krajnjih kupaca, te će nastaviti pružati uslugu distribucije plina. Krajnji kupci iz kategorije kućanstava imaju pravo birati hoće li plin kupovati po reguliranim uvjetima od opskrbljivača u obvezi javne usluge ili slobodno na tržištu od bilo kojeg opskrbljivača plinom.

Podsjetimo, Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) provela je javni natječaj za odabir opskrbljivača u obvezi javne usluge opskrbe plinom za razdoblje od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2027. Natječaj je trajao od 16. do 24. svibnja 2024. godine, u skladu sa Zakonom o tržištu plina.

Krajnji kupci iz kategorije kućanstava imaju pravo odabira žele li kupovati plin po reguliranim uvjetima ili slobodno na tržištu. Više informacija o opskrbi plinom te pravima krajnjih kupaca dostupno je na poveznici: HERA odgovori o plinu.