OBŽ: 7 novopozitivnih, Lukić novi načelnik Stožera

0
foto: OBŽ

Danas nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije održana je konferencija za medija na kojoj se predstavio novi načelnik Stožera, Mato Lukić, zamjenik župana i bivši ravnatelj Doma zdravlja OBŽ.

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testiramo je 268 osoba od kojih je 7 pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, Belog Manastira, Belišća, Petrijevaca, Našica i Semeljaca.

U KBC-u Osijek i Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirane su 32 zaražene osobe, od kojih su tri na respiratoru. Jučer su preminule dvije pozitivne osobe u dobi od 62 i 70 godina.

U samoizolaciji je 561 osoba s područja županije. Policija je jučer provela 10 provjera poštivanja mjere samoizolacije, a utvrđeno je jedno kršenje.

Obzirom na bolju epidemiološku situaciju na području županije i na nacionalnoj razini Lukić je rekao kako se sjednice više neće održavati dva puta tjedno već samo jednom, utorkom.

Dodao je kako je u županiji procijepljeno 37,5 posto odraslih osoba, a uskoro će se otvoriti javni poziv za cijepljenje zbog nastavka dostave velikog broja doza.

Lukić je rekao kako je izdavanje covid potvrda započela danas te da se na području županije također mogu dobiti preko sustava e-Građani ili fizički u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.