OBŽ: 13 novopozitivnih, procijepljena 3.221 osoba

0
foto: OBŽ

U Kliničkom bolničkom centru Osijek jučer je analizirano je 127 uzoraka od kojih je 13 pozitivno na koronavirus s područja Osječko-baranjske županije.

Tri novooboljele osobe su iz Osijek, dvije iz Našica i po jedna iz Antunovca, Kneževih Vinograda i Satnice Đakovačke.

Hospitalizirano je ukupno 79 osoba od kojih je 13 na respiratoru. Preminule su dvije osobe.

S propisanom mjerom samoizolacije trenutno je 719 osoba s područja Osječko-baranjske županije.Policija je provjerila 14 osoba s propisanom samoizolacijom te nije utvrđeno niti jedno kršenje.

Do sada su cijepljene 3.703 osobe s područja županije od kojih 3.221 s dvije doze. Sve do sada cijepljene osobe primile su Pfizerovo cjepivo, dok je Modernino i ono AstraZenece pristiglo danas. AstraZenece pristiglo je 1.100 doza, a Moderne 600. Danas se još očekuje i redovna tranša Pfizera od 1.752 doze.

Voditelj službe za epidemiologiju ZZJZ Osječko-baranjske županije, Tomislav Dijanić, otkrio je kako se još preko tisuću osoba iz sustava zdravstva i domova za starije javilo za cijepljenje te da se ovaj tjedan počinje cijepiti i osobe koje spadaju u drugu fazu, a to su kronični bolesnici i osobe starije od 65 godina. Cijepit će se u ordinacijama obiteljske medicine koje će odrediti dinamiku. Ukupno se za drugu fazu za sada prijavilo oko 20 tisuća zainteresiranih.