Obnovljena sportska dvorana dvije škole u Vinkovcima

0
foto: Grad Vinkovci

Grad Vinkovci uz pomoć Ministarstva turizma i sporta obnovio je sportsku dvoranu koju zajednički koriste učenici osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca, uloživši u radove polovicu od ukupno potrebnih 163.000 eura, dok je drugu polovicu sredstava namaknulo ministarstvo.

„Dočekao nas je ovdje miris svježe olakiranog parketa u potpuno uređenoj dvorani s novom opremom. Kroz ovo ulaganje dobili smo dvoranu koja je ponovno onakva kakva je bila onoga dana kada je napravljena kao nova, ali sada još kvalitetnije opremljena. Drago mi je zbog toga jer ova dvorana nalazi se u centru grada i jako puno se koristi budući da su tu dvije škole te sportski klubovi i rekreativci i zbog toga je ovo vrlo važan projekt”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je danas i obišao obnovljenu dvoranu.

Po riječima ravnatelja škole Ivana Gorana Kovačića Maria Lovrića, u sklopu radova prebrušen je i olakiran parket, nabavljeni golovi, set za odbojku, novi moderni semafori, nove tribine i puno pripadajuće sportske opreme, a popravljen je i krov dvorane.

“Mogu izraziti zadovoljstvo što u podizanju kvalitete i nastave i ovoga sportskog dijela stvarno imamo dobru suradnju s našim osnivačem Gradom Vinkovcima koji prepoznaje tu važnost i vjerujem da ćemo tako nastaviti i u budućnosti s projektima koje smo već zacrtali”, istaknuo je Lovrić.

foto: Grad Vinkovci